سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چیپ تصویر DIS در دوربین مدار بسته / RAID در دوربین مداربسته

 چیپ تصویر DIS در دوربین مدار بسته /  RAID در دوربین مداربسته

در مقالات قبلی در مورد سنسور و نقش آن در دوربین مدار بسته توضیح دادیم. همانطور که ذکر شد به طور کلی، وظیفه سنسور تبدیل نور دریافتی از تصاویر به سیگنال الکتریکی است. چیپ های تصویر قسمتی از ساختار دوربین ها محسوب می گردند که نور دریافتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند. سپس این سیگنال ها به صورت تصاویر ویدئویی ضبط می شوند.

در سال 2012 شرکت هایک ویژن سری جدید دوربین های مداربسته آنالوگ خود را که مجهز به سنسور DIS بودند، به بازار عرضه نمود. سنسور DIS در واقع نسخه ارتقا یافته ای از سنسور Cmos است که در آن مشکلات ناشی از عدم ارائه تصاویر با کیفیت در فضاهای کم نور که در سنسور های Cmos به چشم می خورد برطرف شده است.

چیپ تصویر DIS و نحوه عملکرد آن

چیپ تصویر DIS در دوربین مدار بسته  مخفف عبارت (Digital Image Stabilization) بوده و به معنی تثبیت کننده دیجیتالی تصویر است. معمولا نصب دوربین مدار بسته در مناطقی اعم از کنار جاده ها، ایستگاه های راه آهن، بنادر، فرودگاه ها و … ممکن است باعث گردد تا تصاویر دوربین بر اثر تکان های ناشی از عوامل بیرونی تار گردند. تکنولوژی موجود در چیپ تصویر DIS به گونه ای است که می تواند میزان نویز قسمت هایی از تصاویر را که بر اثر لرزش دوربین ایجاد شده و وضوح خوبی ندارند را کاهش دهد.

این سنسور با سنجش داده های گرفته شده توسط دوربین مداربسته تکان های وارده بر دوربین را که اغلب به دلیل وزش باد اتفاق می افتد را تشخیص می دهد. دوربین با ضبط پیکسل هایی از تصویر خارج از فریم موجود یک حائل پیکسلی را ایجاد می کند و یک تصویر جدید بدون نویز می سازد. هنگامی که دوربین دچار ارتعاش یا تکان می شود، دوربین فریم قابل مشاهده را با فریم تار عوض می کند تا اثر این لرزش را بر روی تصویر ویدئویی کاهش دهد.

بعد از ارائه سنسور DIS توسط شرکت هایک ویژن، کمپانی داهوا نیز ورژن دیگری از سنسور DIS را عرضه نمود که با نام HDIS خوانده می شود. لازم به ذکر است که این دو سنسور ساخت دو شرکت از لحاظ کیفیتی هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارند.

 

هایک ویژن

تیاندی

 

RAID در دوربین مداربسته چیست؟

RAID کوتاه شده ی عبارت Redundant Array of Independent Disks، نوعی تکنولوژی برای مجازی سازی و ذخیره اطلاعات است. در واقع به کمک این تکنولوژی می توان ظرفیت چند هارد دیسک فیزیکی را ترکیب کرد و از آن به عنوان یک هارد واحد استفاده نمود. ذخیره اطلاعات از این طریق، سبب امنیت بیشتر دیتا، افزایش سرعت خواندن و نوشتن و همچنین بالا بردن کارایی دستگاه های متصل می شود. هارد دیسک ها در دستگاه های ضبط کننده DVR و NVR قرار داده می شوند و با توجه به RAID های قابل پشتیبانی، می توان از ظرفیت بیش از یک هارد دیسک بهره گیری کرد. اطلاعات ضبط شده توسط تکنولوژی RAID به شکل آرایه مرتب سازی می شوند. این آرایه ها انواع مختلفی دارند و بسته به نیاز کاربران طراحی شده اند. RAID در دوربین مداربسته دارای سطح های متفاوتی است که از ساختار Mirroring یا Striping و یا Error-correcting تبعیت می کند.

 

  • مفهوم Mirroring: در این روش ویدئو و یا داده‌های مورد نظر، کپی برداری شده و اطلاعات، در بیش از یک دیسک نگهداری می‌شوند. این روش که اغلب با نام RAID 1 شناخته می‌شود، به حداقل دو هارد دیسک نیاز دارد. به جهت اینکه ویدئو در دو هارد موجود است، عملیات خواندن و بازیابی، سریع تر بوده؛ اما نوشتن و ذخیره سازی آن کمی کُندتر انجام می‌شود. باید بدانید که در صورت عدم موفقیت عملیات ذخیره‌سازی در یکی از درایوها، اطلاعات در دیسک دیگری ذخیره می‌شوند.

دوربین داهوا

  • مفهوم Striping: در این روش، داده ها در سراسر هارد دیسک ها تقسیم می شود. این فناوری ذخیره سازی، به RAID 0 معروف است و عملیات خواندن و نوشتن را در مقایسه با یک هارد، سریع تر انجام می دهد.

 

  • مفهوم Error-correcting: در این روش داده ها به گونه ای ذخیره می شوند که امکان بازیابی اطلاعات و تصحیح آن وجود داشته باشد. نحوه ی معماری این آرایه ها کمک می کند تا عملیات خواندن و نوشتن، متناسب با تعداد درایوها افزایش یابد. RAID 5 مثال خوبی برای این سطح از آرایه هاست، البته در این روش می بایست از حداقل 3 دیسک استفاده کرد و بسیاری از کارشناسان به منظور عملکرد بهتر، 5 دیسک را توصیه می کنند.